Kasteeltuin Huize Ruurlo

afbeelding van Wim

 

We schrijven 19 januari 2014, het is zo'n 8 °C en het is buitengewoon zonnig. Mooi weer om een eindje te wandelen.

Met de camera op de rug, dus niet te ver. Even een rondje door de kasteeltuin. Het zonnetje staat laag en schijnt eigenlijk veel te hard voor mooie foto's. Niet dat ik mij daar iets van aantrek natuurlijk, het bloed kruipt gewoonlijk waar het niet gaan kan. De eerste opname is om uit te proberen wat er terechtkomt van een tegenlicht opname. Omdat de rietpluimen dan zo mooi oplichten.
Die rietpluimen zijn er wel op te krijgen, maar het is wel zoeken waar die verdraaide flair gelaten kan worden. En de schaduwen komen eruit te zien alsof het mistig is. Tsja, een mens kan niet alles hebben. Over een paar weken, als de zon weer iets hoger aan de hemel staat nog maar eens proberen?

De voorkant van het kasteeltje is afgesloten in verband met onderhoud. Ik ben benieuwd hoe dat er uit komt te zien. Bij de toegangsbrug aan de achterkant hangt een kettinkje, een beetje knullig opgehangen tussen de leuningen, een poging te doen iets duidelijk te maken. Maar wat dat dan is, is mij dan weer onduidelijk. Volgens berichtgeving in De Stentor komt er op het binnenpleintje een uit de kluiten gewassen serre te staan. Ik hoop dat er bij een museum voor realisme een museumwaardig vormgegeven bouwwerk gerealiseerd gaat worden.

Vanaf de zuidzijde tot slot nog een paar opnamen gemaakt met makkelijker licht. Zelfs dat kanon er eindelijk een keertje opgezet.

Bij het rondje door de tuin nog een poging gedaan om een spiegeling in de gracht te vangen. De kadering door boom en overhangende tak is natuurlijk vrij klassiek, misschien zelfs een dooddoener, maar ik kon het toch niet laten.

Tot slot: Klik op de plaatjes om deze in het groot te kunnen bekijken.

 

Categorie: